Velkommen til Quiz-It!
Pic

Ofte stillede spørgsmål omkring Quiz-It!
Se svar på eventuelle spørgsmål omkring Quiz-It!.

 
   

Hvad er Quiz-It?
www.quiz-it.dk er Danmarks største egentlige quiz-portal; en side hvor det at quizze, virkelig er sat i fokus. Du har mulighed for at udfordre dine venner på paratviden, klogskab og hurtighed i tusindvis af spørgsmål. Uge på uge afholder vi konkurrencer om flotte præmier af stor værdi. 
Gennem sommeren år 2004, blev siden stablet på benene og i dag er der folk fra hele landet der dyster på livet løs hos Quiz-It.

Hvordan kommer jeg i gang?
For at komme i gang med at quizze og vinde spændende præmier er det eneste du skal gøre, at oprette dig som bruger. Dette er selvfølgelig helt gratis og forpligter dig ikke til noget som helst.
Du vil, hvis du har slået funktionen til, modtage et nyhedsbrev højst én gang om måneden som fortæller om de kommende præmier som du på Quiz-It! vil have mulighed for at vinde.
Du kan trykke på "Opret bruger" linket ved login-boksen i højre side for at oprette en bruger.

Jeg kan ikke finde rundt på quizzen?!
Siden består af to menuer: Topmenuen hvor der er links til de overordnede ting på Quiz-It!, og din brugermenu (til højre på siden) hvor du har adgang til de mest brugte funktioner. Det skulle meget gerne fremgå af de forskellige knappers tekst hvad deres funktion er. Er du i tvivl, kan du altid holde musen over linket, og en infotekst vil fremkomme.

Dit QuizPanel er det centrale sted mht din Quiz-It! bruger. Her kan du sende/modtage udfordringer og i navigere rundt til de forskellige områder på Quiz-It!
Er du i tvivl om noget, kan du altid spørge i chatten i bunden af siden, og der vil helt sikkert være et par hjælpsomme hoveder som kan guide dig igennem.

Hvilke muligheder har jeg for at quizze?

På Quiz-It! har vi forskellige muligheder for at quizze alt efter humør, smag eller tid. Nedenstående giver en beskrivelse af de forskelligge muligheder:

Quiztræning - spille alene
Du finder et link til Quiztræning på dit QuizPanel eller i brugermenuen. Måden denne quiz foregår er, at du vælger hvilken kategori du vil spille i, og du vil derefter få spørgsmål i netop denne kategori. Du dyster ikke mod andre, men du vil have mulighed for at dyste mod dig selv i at stige i level. Ved at svare et vist antal spørgsmål korrekt i træk, vil du stige i level. Når du har nået én level, vil du forblive på denne - udfordringen er så, at hvis du svarer et spørgsmål forkert, vil din "korrekte i træk" blive nulstillet. Svartiden er uendelig, så du kan roligt spille og lave andre ting samtidigt.

Udfordringer - spille mod andre
Dette er Quiz-It!'s originale type quiz. Du har her mulighed for at udfordre dine venner, kollegaer og rivaler i en kategori efter eget valg. Se afsnittet "Hvordan finder jeg andre at spille mod" for at se hvordan man finder andre medspillere.
Måden disse udfordringer er bygget op er, at du svarer på 5 spørgsmål, og brugeren du har udfordret skal efterfølgende svare på de samme 5 spørgsmål. Tidspunktet brugeren gør dette, er op til brugeren selv - det kan være med det samme eller mange dage efter. Når brugeren har besvaret udfordringen, vil du i dit QuizPanel, under "Mine udfordringer" se, at din udfordring er blevet returneret, og ved at trykke vil du kunne se en lille film som viser hvordan det gik.
Point bliver givet på følgende måde:
Korrekt svar: 4 point
Forkert svar: -4 point
Bonus for hurtigste korrekte svar: 2 point.

Konkurrencer - spille live mod andre
Nyeste feature på Quiz-It! er vores live-konkurrencer. Det er blandt andet her, du har mulighed for, at vinde store præmier. Her spiller du LIVE mod andre spillere som har tilmeldt sig i spørgsmål, som aldrig har været vist på Quiz-It! før. Alle vil derfor være lige stillet.
Antallet af runder i konkurrencerne kan variere, samt antallet af spørgsmålene i en runde. I de konkurrencer med flere runder, vil de 40% bedste gå videre til efterfølgende runde, hvor det i finalen selvfølgelig vil være den bedste som vinder.
Vinderen er den som har svaret flest spørgsmål rigtigt, og i tilfælde af uafgjort, vinder den som har svaret hurtigst.
Det anbefales KRAFTIGT at du læser afsnittet "Info om konkurrencer" inden du deltager.

Hvordan finder jeg andre at spille mod?
Du har forskellige muligheder for at finde andre quizzere:
Onlinelisten: Klik dig ind på "QuizPanel" -> "Send udfordringer" -> "Onlinelisten". Her vil være en oversigt over de brugere som er online samtidigt med dig. Ved at trykke på en bruger, er der et link, som hedder "Send udfordring".
Chatten: Du kan i chatten spørge om der er nogen som har lyst til at sende en udfordring. Du kan også trykke på de forskellige brugernavne og på den måde selv sende.
Brugersøgning: Kender du en bruger herinde, kan du søge efter vedkommende. Dette gøres under "QuizPanel" -> "Send udfordringer" -> "Brugersøgning"
Send til e-mail: Du har mulighed for at udfordre en e-mail - uanset om denne mail er oprettet i som bruger eller ej. Dette er en oplagt mulighed for at udfordre dine venner som endnu ikke har en bruger. Du gør dette i den blå boks under "QuizPanel" -> "Send udfordringer".
En sidste mulighed er, at udfordre via. ranglisterne. Her kan du f.eks. udfordre "Mesteren".

Hvordan fungerer ranglisterne?
Der er fire ranglister, hvor tre af dem dækker statistik omkring udfordringer og den sidste konkurrencevindere.
Ranglisten er statistik for udfordringer gennem al den tid Quiz-It! har eksisteret.
Hall of Fame er de bedste quizzere hver uge gennem tidens løb.
Denne uges statistik siger næsten sig selv - statistik over hvilke quizzere som fører i denne uge. Ved at være nummer 1 på denne liste søndag nat kl. 23:59 vil man opnå en plads på Hall of Fame.
Konkurrencehighscore vil være vindere af vores live-konkurrencer, og samtidigt store præmier, gennem tidens løb.

Hvad dækker de forskellige kategorier over?
Vi har i øjeblikket 14 kategorier på Quiz-It! og vi vil med tiden tilføje flere.
Hvis du er interesseret i at lave spørgsmål, er du mere end velkommen til dette ved at benytte ”Tilføj spørgsmål til databasen” til højre i din brugermenu.

 • Det store mix:
  I denne kategori er spørgsmålene fra alle kategorierne samlet. Hermed kan man bevise sin allround viden, da man skal kunne lidt fra enhver kategori.
 • Bil/Motor:
  Her skal man vide noget om bilens opbygning, om hvad de forskellige bildele hedder. Udover det skal du have styr på dine bilmærker og vigtige årstal inden for bilens udvikling
 • Diverse:
  En stor blandet landhandel. Her er alle de spørgsmål, som ikke hører til under de andre kategorier. Det går lige fra at stave ord baglæns, til at kunne datoen på kronprinseparrets bryllupsdag.
 • Film/Tv:
  Her er spørgsmål for alle slags tv/film-seere. Du får spørgsmål lige fra tv-serien Beverly Hills til hvem der spillede Maude i Matador.
 • Fodbold
  En kategori for de fodbold-interesserede. Du skal vide noget om datidens fodbold, men selvfølgelig også nutidens fodbold; hvem spiller hvor? Og hvad blev resultatet i denne kamp?
 • For de små
  Som kategorien antyder, er denne kategori beregnet til den yngre generation. Her får du alt fra lette spørgsmål om de klassiske Disney-figurer til spørgsmål om hvor Cirkeline sover om natten.
 • Geografi
  Her finder du de klassiske spørgsmål om hovedstæder, flag og lande. Tilmed finder du geologiske spørgsmål som f.eks. vinde og vulkaner.
 • Historie
  Her går spørgsmålene helt tilbage fra de gamle grækere op til vores moderne samfund. Spørgsmålene er blandt andet om krige, konger og historiske begivenheder.
 • Kunst og litteratur
  I denne kategori støder man, som kategori-navnet antyder, på kunst- og litteratur-spørgsmål. Der er både inden- og udenrigs-spørgsmål om kunst og litteratur.
 • Mad og drikke
  Som titlen antyder, omhandler denne kategori alt omkring mad og drikke. Du får alt fra orientalske mad-spørgsmål til spørgsmål om navnene på diverse cocktails.
 • Matematik
  Matematikeren skal ikke snydes her. Spørgsmålene har stor forskellig sværhedsgrad; du kan støde på spørgsmålet ”5+5?” – men også ”1/3 + 1/4” til avanceret algebra.
 • Musik
  Ligesom film/tv er denne kategori blandet godt. Der er blandt andet spørgsmål om det nyeste moderne musik, men også om de gamle 60’er-klassikere. Der er også spørgsmål om musikalske udtryk og den gode gamle klassiske musik.
 • Natur og teknik
  Denne kategori er utrolig bred. Der er natur-spørgsmål om blomster, dyr og skove. Og der er de tekniske spørgsmål om computer mm..
 • Politik
  Her er der ikke kun spørgsmål om hvem der er ministrer i forskellige perioder. EU kommer man ikke udenom i denne kategori. Der findes også politiske baggrundsspørgsmål her, som f.eks. hvem der vælger kandidaterne til et folkevalg.
 • Sport
  Spørgsmål om OL, andre kendte sportsgrene og endda ukendte sportsgrene findes her. Der kigges f.eks. nærmere på tovtrækning, vandpolo mm.
 • Matematik
  Her finder du alt lige fra simple regnestykker til spørgsmål om matematiske teorier og formler.


Info om konkurrencer
Disse konkurrencer bliver spillet live, og med spørgsmål som ikke er blevet vist på Quiz-It! før.
Hvordan deltager jeg? Når du er inde på en konkurrence, kan du ved at trykke "Tilmeld mig" melde dig til. Dette er selvfølgelig helt gratis og forpligter dig ikke til at deltage hvis du skulle fortryde.
Hvad så når jeg er tilmeldt? Du kan se på konkurrencesiden, hvornår næste runde bliver spillet. Det er MEGET VIGTIGT at du er klar til at deltage SENEST 5-10 minutter inden runden starter.
Når du er klar, trykker du på "Gå til venterum" - du har kun mulighed for at komme herind, hvis du er i god tid - senste 5 minutter før konkurrencestart. Du kan roligt gå ud og ind så tit du vil, så længe du ikke overskrider deadlinen.
Du vil når tiden er inde, automatisk blive sendt videre til selve konkurrencen, og vil skulle svare på spørgsmålene.
Ca. 5 minutter efter konkurrencestart, vil resultaterne automatisk blive offentliggjort på siden, og du vil se om du har kvalificeret dig til næste runde eller ej.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at skrive til Quiz-It! under Kontakt, hvis du har spørgsmål.

Hvad er Jokeren/lodtrækninger?
I lodtrækningerne har du mulighed for at vinde flotte præmier, blot ved at spille på Quiz-It!. Der vil for en lodtrækning være et minimum antal kampe, hvor man ved at spille dette antal automatisk vil være med i lodtrækningen om flotte præmier.
Måden vi finder vinderen på er, at når en lodtrækning slutter, vil vores system automatisk vælge en helt tilfældig bruger blandt dem som er med i lodtrækningen. Denne bruger vil efterfølgende blive kontakte om leveringsoplysninger.

Hvordan kan jeg hjælpe Quiz-It?
Du er mere end velkommen til at sende ris/ros til os. Vi er meget åbne for forslag til ændringer eller nye features på Quiz-It.

Da der bliver spillet meget på siden, bliver alle spørgsmål hurtigt kendte. Det ville derfor glæde os, at vores brugere tilføjer spørgsmål til databasen. Et link til dette, findes i din brugermenu til højre.


  Log ind
E-mail:
Password:
Husk mig
 

Glemt password
Opret bruger
10 bedste quizzere denne uge
Ingen har quizzet endnu
Jokeren
Ingen lodtrækninger i gang i øjeblikket.
Har du lyst til at sponsorere en lodtrækning, kontakt da Quiz-It!
0,00